La Comunitat fa una paella a LLuc  

Posted by: Sandra Llabrés

Guarda-rails assessins  

Posted by: Sandra Llabrés



La polèmica contra les barreres de seguretat tradicionals –que deixen al descobert els perillosos i afilats suports metàl·lics– va revifar fa un any gràcies a les mobilitzacions del col·lectiu motorista, que va realitzar marxes de protesta a diverses ciutats. També va ajudar a accelerar les actuacions l’augment de la sinistralitat de les motocicletes a les carreteres. Del 2006 al 2007, el nombre de morts va passar de 51 a 70, gairebé un augment del 40% en un sol any. Avui parlam dels motards i els perills que suposen els guarda-rails de les carreteres per a ciclistes i motos. Els meus convidats avui a ca nostra seràn en Pepín Yuste de la Federació Balear de Motociclisme, en Ricard Soldevila de Moters de Mallorca i en Salvador Canudas de AEMOT, L´Associació d´Empresaris de la Motocicleta.

Hi ha vida després de les drogues?  

Posted by: Sandra Llabrés




Hola estimats veinats de LA COMUNITAT! Avui dilluns ençatam la setmana amb un tema que maularadament segueix d´actualitat: el consum de drogues a Balears. Hi ho farem convidant a nen Tomeu Català de PROJECTE HOME i al Doctor Patxi Vega que tmbé hi col.labora des de fa 20 anys. Cóm es la realitat dels drogodependents que volen re- fe rla seva vida? Quins son els projectes que els poden ajudar a descobrir una nova vida SENSE DROGUES? Ja son molts els que ho han aconseguit, d´altres, encara lluiten.

Tenen les dones problemes sexuals?  

Posted by: Sandra Llabrés in



Gairebé la meitat de les dones té problemes sexuals, i només un 12 per cent d'elles es preocupa per la situació, segons ho va revelar una investigació nord-americana. Increible, no? En efecte, més del 40 per cent de les dones sofreix problemes de disfunció sexual, entre els quals s'inclouen falta de desig i dificultats per a arribar a l'orgasme, segons va informar l'autora de l'estudi, Jan Shifren, professora associada de obstetricia, ginecología i biologia reproductiva de la Facultat de medicina de Harvard i directora del Programa de menopausa Vincent de l'Hospital General de Massachusetts, ambdues en Boston."La bona notícia és que 12 per cent és una xifra molt distinta a 40 per cent", va emfatitzar Xifrin en la revesteixi Obstetrics & Gynecology. No obstant això, va agregar, el 12 per cent de 83 milions de dones nord-americanes de 20 a 65 anys és un percentatge considerable. I penso jo: això les nord-americanes, ah! Quin ensurt! I les espanyoles? I les balears? Aquesta història del 40% m´ha posat una mica nerviosa. L´hi he dit al Sr. Riera, i ell, tan racional i pragmàtic com sempre, m´ha recomanat que organitzi una petita reunió d´urgència sobre aquesta qüestió. I dit i fet. Vendrán dues maigues meves, sexòlogues ambdues. Na María Rigo i na Teresa Ramos. Ja ho vorem què diuen! Serà contagiós? Amèrica està enfora...no?

És el Sant Calze de València el Sant Greal?  

Posted by: Sandra Llabrés in , ,



Aquesta era la qüestió: saber si el Sant Calze que descansa a la Catedral de València és la copa que va fer servir Jesús en l´Últim Sopar amb els seus deixebles. Segons la història, la copa hauria arribat a la península fa 1.750 anys procedent de Roma, el 1424 hauria arribat a València i el 1437 el rei Alfons el Magnànim l'hauria cedit a la catedral valenciana. Ara, el primer congrés internacional del Sant Greal ha conclòs que, com a mínim, ha inspirat moltes llegendes, però no ha pogut provar que és l'autèntic. A la trobada s'hi han reunit experts de tot el món per analitzar i estudiar el significat i l'autenticitat d'aquesta relíquia. A més, el primer congrés internacional del Sant Greal, a banda de voler provar l'autenticitat del calze, també ha volgut celebrar que ara fa 1.750 anys que va arribar a la Península.Els experts han decidit demanar que es declari patrimoni de la humanitat. Particularment estic molt atreta per la història del Sant Greal, igual que molts dels nostres veinats, i per quest motiu avui estic molt emocionada amb la nostre particular vetllada. Per una banda vendrà a casa l´únic arqueòleg de Mallorca que em recorda (jaqueta de pell inclosa) al mismíssim Indiana Jones, en Javier Aramburu, de ben segur que ens aclarirá alguna coseta...Per altre banda l´hi he dit al Presi que baixi, la seva visió com ex-capellà i teóleg és imprescindible, i per acabar de rubricar la jugada, telefonaré a Carlos Izquierdo, advocat i secretàri del CENTRO ESPAÑOL DE SINDONOLOGÍA.

SI DELINQUEIXEN COM A ADULTS PER QUÈ SE’LS JUTGA COM A MENORS?  

Posted by: Sandra Llabrés



Avui me n´ha passat una que m´ha fet reflexionar! Quan sortía de la botiga d´en Tomás un infantó, penso que no tendría més de 12 anys, m´ha demanat a on era un carrer i encara no havía pipalletjat que m´ha robat el bolso!!! Menors delinqüents. Difícil tema. Però se n´ha de parlar, i molt . Pel que sembla la delinqüència juvenil va en augment i els factors son múltiples. Per posar una mica de claretat en aquest assumpte, he convidat a una advocada penalista, na Mª del Pilar Barceló Durán. Meam que podem treure en clar.

Fer testament es cosa de vells?  

Posted by: Sandra Llabrés

Quan hem de fer testament?

Això em demano jo! Tothom sap que això del testament és cosa seriosa, però, la pregunta és inevitable: quan s´ha de testar? o... quan no és necessàri? Curiós. Si el fas, perque l´has fet i si no, malament. Com que això del testament me posa els pels de punta he pensat que el millor és convidar a algú que en sapi i ens ho conti. Segur que interessarà a molts de veinats , com en Dani, na Martina, na Joaneta, el Presi o el Sr. Riera. Estic nerviosa. He de fer ja el meu testament?



Vendrà n´Iñigo Cassasayas, advocat.

Quina por!  

Posted by: Sandra Llabrés



Per què tenim por? La por, genera por? Tenim por al que és desconegut o senzillament d´allò que no entenem? I avui...tendrem més por que ahir? Quantes preguntes... em fa por!!!!


I d´aixo parlarem en una nit a on la por, i la diversió, estan assegurades amb la festa de Halloween. Per cert, hi haurà sorpreses, terrorífiques... JA,JA,JA,JA,JA,JA!

Per cert. la crisi, també em fa por.

Primer Nadó Medicament  

Posted by: Sandra Llabrés

Javier, el primer 'nadó medicament' d´ Espanya amb la seva mare. Foto: SAMUEL ARANDA


Hi ha res mes entranyable que multiplicar l´alegría del neixament d´un fill? Si. Que amb el neixament d´aquest, a part d´ampliar la familia i fer- lo objecte del nostre amor, podem alhora salvar la vida d´un altre fill nostre aqueixat de beta-talasemia major (una anemia congènita severa). Una vida que malauradament corre perill per culpa d´aquesta malaltia que amenaça amb posar punt i final a una lluita acarnissada d´uns pares desesperats.


Avui parlarem d´un final feliç. La culminació del dur esforç de tot un equip de metges professionals investigadors de l´unitat de Genètica, Reproducció i Medicina Fetal de L ´Hospital Universitari Virgen del Rocío de Sevilla. Son els primers en aconseguir aquesta fita al nostre país. Avui parlarem a casa d´aquest fet i ho farem amb el pare de la criatura! El senyor Andrés Mariscal, que molt gentilment, i malgrat l´incontable e incessant goteig d´entrevistes realitzades, a accedit a parlar amb nosaltres una estoneta avui vespre. També contaré amb la visita del Cap de l ´Unitat de Genètica d l´Hospital de Son Dureta, el Doctor Jordi Rosell. Un vespre molt interessant al que estau tots convidats, estimats veinats!