Dimarts 23 Set: Reporters en zones de conflicte.  

Posted by: Sandra Llabrés

Avui a LA COMUNITAT ens questionam: Fins on som capaços d´arribar per cobrir una notícia? Sense cap dubte, cada dia perdem la conciència de que tot allò que veim a la televisió, escoltam a la radio o llegim a la premsa, es fruit de la, a vegades, arriscada tasca d´investigació per part de professionals de la comunicació que no tenen cap mena de prejudicis a l´hora de col.locarse en primera línea de foc amb l' únic objectiu de poder mostrar al món el que succeeix en un indret determinat. Estam parlant del periodisme de guerra. I precisament per aquest motiu he convidat a casa al Tinent Coronel Antonio Ortiz, Oficial de Comunicació Pública de L' Exèrcit i la Comandància General de Balears BALEARS II. Sí, sí! Un Tinent Coronel a casa! No sé què en pensarà el senyor Riera pero estic segura que serà un conversa d´allò més interessant!!!

El Tinent Coronel Ortiz davant una parada d´autobus amb el nom de Cabrera, i durant el seu programna de radio a Kosovo. (Fotos: Pedro Prieto)

Li demanaré per la seva tasca a la missió duita a terme per les tropes balears a Kosovo, però també, per la seva tasca al comandament del gabinet de comunicació, ja que durant el temps desplaçat allà, va esser ell qui se va encarregar d´anar a les distintes radios kosovars i mantenir absolutament informats a la població de tot el que els espanyols realitzaven en les seves tasques de recolçament i ajuda. Això vol dir, que ens explicarà com ha presentat i realitzat les tasques de locutor de radio...i sé de bona tinta que fins i tot a puntxat música espanyola demostrant les seves habilitats com Dj! S´imaginen? Per si fos poc, he quedat amb el meu amic Pedro Prieto per que ens expliqui el que està succeïnt en el setè curs organitzat per l´exèrcit dirigit a reporters de guerra per preservar la seva seguretat en tot moment! Detectar mines, vols nocturns en helicòpter, preservar- se de un rapt i moltes coses més que son impartides en aquest interessant curs. I per acabar de confitar la nit també parlarem amb l'únic Premi Pulitzer espanyol (el més prestigiós de la premsa a nivell mundial), el fotoperiodista independent Javier Bauluz!

Estau tots convidats, estimats veinats!

This entry was posted on 11:59 . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Subscriure's a: Comentaris del missatge (Atom) .

1 comentarios

Jo tenia una idea distinta dels periodistes, per culpa de tots aquests embolics amb la jesulina i la obregón i fauna semblant (de la que formen part els "periodistes"), i avui he canviat d'opinió: realment hi ha periodistes que FAN EL QUE SIGUI dins el que és digne per a informar del que REALMENT és notícia. Aquest és el problema moltes vegades: distingir el que realment és notícia, i el que no mereix aquesta definició!

Publica un comentari a l'entrada